۶  نکته انتخاب تامین کننده گریس و روغن صنعتی
۶  نکته انتخاب تامین کننده گریس و روغن صنعتی

روانکاری تجهیزات بسیار مهم است اما می‌تواند یک فرآیند پیچیده باشد. هر قطعه‌ای از تجهیزات با قطعات متحرک نیاز به روغن کاری دارد، اما با در نظر گرفتن فاکتورهای بسیار زیاد، برای جلوگیری از فرسایش و از  کار افتادگی زودرس ماشین آلات صنعتی و همچنین دسترسی به بیشترین بازده مکانیکی در حداقل زمان، جزء مهم‌ترین […]

روانکاری تجهیزات بسیار مهم است اما می‌تواند یک فرآیند پیچیده باشد. هر قطعه‌ای از تجهیزات با قطعات متحرک نیاز به روغن کاری دارد، اما با در نظر گرفتن فاکتورهای بسیار زیاد، برای جلوگیری از فرسایش و از  کار افتادگی زودرس ماشین آلات صنعتی و همچنین دسترسی به بیشترین بازده مکانیکی در حداقل زمان، جزء مهم‌ترین شرایط مورد نیاز برای انتخاب تامین کننده روانکار خواهد بود. هم‌اکنون اینجا هستیم تا به کسانی که تمایل به خرید روانکار صنعتی دارند راهنمایی‌های ارزشمندی ارائه نماییم.

معیارهای اصلی برای انتخاب تامین کننده

این مقاله برای مسئولان خریدی است که در بازار بین تامین کنندگان زیادی مستاصل شده‌اند. خوب است بدانید وقتی در حال تصمیم گیری در مورد خرید انواع روانکار صنعتی هستید، باید به چه نکاتی توجه داشته باشید.

عواملی مانند قیمت، فضای رقابتی، قابلیت اطمینان، کیفیت، مظروف و هزینه باربری، عوامل مهمی است که باید بیش هر چیز دیگری به آن های توجه کرد. از این عوامل باید به تناسب نیازهای کسب و کار اولویت بندی شوند. در حالی که معیارهای زیادی برای در نظر گرفتن وجود دارد، برای مشاهده اوستا صنعت بهترین تامین کننده‌ی گریس و روغن صنعتی به ما بپیوندید. در اینجا به ۶ نکته مهم اشاره میکنیم :

۱٫    قیمت

یکی از اصلی ترین چالش‌های صنعت روانکار، نوسان قیمت ارز برای تولید کننده روانکارهای صنعتی ایرانی است. امروزه شاهد آن هستیم که تعداد زیادی از تامین کنندگانی به فروش اینترنتی مشغول‌اند و قیمت روانکارها را در سایت خود درج می‌کنند. براساس تجربه ثابت شده است که عموما این قیمت‌ها به روز نیستند بنابراین برای اطمینان خاطر در خصوص قیمت اصلی و آپدیت شده حتما با شرکت‌ها تماس حاصل فرمایید. همانطور که می‌دانید با توجه به نوسانات قیمت ارز و دلار، و وابستگی قیمت محصولات برند خارجی با این نوسانات، کار درست این است که قیمت‌ها را روزانه و لحظه‎ای دریافت کنید.

همانطور که می‌دانید، روانکارها از درصدی روغن پایه و ادتیو(مواد افزودنی) تشکیل می‌شوند. کشور ما در حال حاضر مشکلی برای تامین و تولید روغن پایه ندارد اما ادتیوها وارداتی هستند. بنابراین به دلیل ادغام روغن پایه و ادتیوها توسط تولید کنندگان ایرانی نیز بهتر است قیمت را به صورت آنلاین از مشاورین شرکت‌های روانکار دریافت نمایید.

۲٫    فضای رقابتی

با تامین‌کننده‌ها تماس بگیرید و نحوه برخورد آنها را بررسی کنید. سعی کنید میزان مسئولیت‌پذیری شرکت را تلفنی بسنجید; می‌دانیم کار سختی است اما اینجا نکاتی هست که اگر مورد توجه قرار دهید، به نتیجه مناسبی خواهید رسید. میزان مسئولیت پذیری تامین کننده برای شما بسیار کاربردی است زیرا از این طریق می‌توانید دریابید تامین کننده به چه میزان برای شما ارزش قائل است. همچنین از این موضوع مطمئن شوید که قیمت اعلامی را با احتساب ۹% ارزش افزوده محاسبه نموده یا خیر؟

با توجه به اینکه همیشه تامین کننده به تولید کننده، این مالیات را می‌پردازد، کاملا منطقی است که باید آن را از مشتریان خود دریافت نمایند.

بنابراین هنگام تماس با شرکت‌های تامین کننده، حتما از آنها بپرسید که قیمت اعلام شده، بعد از محاسبه ۹ درصد مالیات بوده یا قبل از آن. بعضی از تامین کنندگان برای برتری در رقابت، قیمت تمام شده را در بدون احتساب مالیات اعلام می‌کنند. اما پس از صدور فاکتور نهایی، متوجه خواهید شد که قیمت بالاتر از دیگر رقباست.همچنین می‌توانید طیف کاملی از گریس‌های روان کننده در زمینه‌های کاربردی را تنها با یک کلیک مشاهده نمایید.

۳٫    لیست قیمت تولید کننده

تمامی تولیدکنندگان داخلی اعم از (بهران، ایرانول، پارس، سپاهان) دارای یک لیست قیمت واحد مختص به خود هستند و همه تامین کنندگان باید طبق لیست، به مشتری قیمت اعلام کنند. چنانچه تامین کننده‌ای، قیمت محصولی را به طرز عجیبی پایین‌تر از لیست اعلام کند، به تقلبی بودن آن شک کنید. منظور از تقلبی بودن نیز این است که یا با روغن سوخته قاطی است یا با گازوئیل و به راحتی قابل تشخیص نیست. در واقع در مورد این صحبت می‌کنیم که هیچ تامین‌کننده‌ای آتش به مال خود نمی‌زند حتی اگر محصول را از قبل انبار کرده باشد. در نظر داشته باشید که تفاوت قیمتی ۲ تا ۳ درصدی منطقی است اما بیش از آن شک برانگیز بوده و نشان غیر اصل بودن کالا فوق است.

۴٫    تشخیص اصل یا تقلبی بودن

باید توجه کنید که روغن تقلبی و ارزان در طولانی مدت آسیب جدی به ۳ چیز می‌زند:

  • دستگاه یا ماشینی که روغن و گریس در آن استفاده می‌شود : در صورت خراب شدن ضرر هنگفتی از نظر مالی به شرکت وارد خواهد کرد.
  • خرابی دستگاه : توقف تولید برای ساعت‌ها، روزها و یا هفته‌ها می‌تواند دارایی شرکت را در هر حرکت عقربه ساعت دود کرده و به هوا بفرستد.
  • اعتبار شما به عنوان مسئول خرید : ارزیابی تامین کنندگان، ارائه گزارش به مدیریت و پیگیری وضعیت خرید از وظایف محوله مامور خرید بوده و قصور در هریک، موقعیت فعلی را در شرکت دچار تزلزل خواهد کرد.

برای اطمینان از اینکه بتوانید روغن تقلبی را از روغن اصل تشخیص دهید، باید از مسئول فوق بخواهید به شما حواله بهران دهد. به این معنی که بارگیری از خود پالایشگاه یا انبار تهران اتفاق می‌افتد که در این صورت خودتان باید نام راننده، نوع و پلاک خودرو را معرفی کنید تا مطمئن شوید بارگیری از پالایشگاه یا انبار بهران انجام می‌شود.

اگر تامین کننده اصرار داشت جنس را از انبار خودش برای شما ارسال می‌کند و اعلام کرد که پالایشگاه محصول را دیگر تولید نمی‌کند، باید حتما از این موضوع مطمئن شوید که بهران تولید آن محصول را متوقف کرده است یا نه. با این حال سوال اینجاست که چطور تولید کننده، تولید را متوقف کرده اما همچنان تامین کننده آن را در انبار موجود دارد. البته این اتفاق گاهی پیش می‌آید اما نکته گفته شده را همیشه گوشه ذهن خود داشته باشید.

اگر مجبور به ترخیص محصول از انبار تامین کننده شدید، یک راهکار دیگر نیز برای تشخیص اصل یا تقلبی بودن محصول دارید. اینکه بعد از تحویل محصولات، از هر ظرف یک و نیم لیتر خارج کنید و به شرکت‌های تست و آنالیز ارسال کنید. شرکت‌های تست و آنالیز را می‌توانید در وبسایت اوستا صنعت مشاهده کنید.

همچنین اگر روغن و گریس شما خارجی است ۲ گزینه را حتما در نظر داشته باشید.

  1. آیا مدارک لازم مبنی بر وارداتی بودن محصولات وجود دارد؟
  2. اگر جواب بله بود، مستندات شرکت را مطالعه کنید و مطمئن شوید روغن یا گریس وارداتی است.
  3. اگر جواب خیر بود، باز هم قابل قبول است. چرا که گاهی محصولات خارجی به صورت قاچاق وارد ایران می‌شوند.
  4. بعد از تحویل روغن (خارجی یا ایرانی)، حتما برای تست و آنالیز اقدام کنید.

۵٫    هزینه باربری

ارسال محصولات از طریق باربری انجام می‌شود و هزینه آن بر عهده مشتری است. دو راه برای هماهنگی و بارگیری محصولات وجود دارد: یا اینکه خودتان صفر تا صد آن را دست بگیرید یا اینکه به شرکت تامین کننده بسپارید اما در هر حال، هزینه به عهده مشتری است.

۶٫    مظروف

به میزان نیاز خود محصول خریداری نمایید. در صورتی که نیاز به مظروف ۲۰ لیتری دارید و نه بیشتر، بهتر است همان را سفارش دهید. گفتنی است اگر به شما پیشنهاد مظروف ۲۰۸ لیتری یا به طور کلی بشکه یک محصول شد، اما نیاز شما ۲۰ لیتر بیشتر نبود، آن را نپذیرید. شاید در ابتدا با خود فکر کنید خرید بشکه از لحاظ قیمتی به صرفه تر است. بله این تصور درست است. اما حمل و نقل آن سخت تر خواهد بود.

این نکته را هرگز فراموش نکنید که اگر فقط به ۱۰۰ لیتر روغن نیاز دارید، از تامین کننده درخواست ارسال نصف بشکه را نکنید. به صورت کلی همیشه این را به خاطر داشته باشید که از خرید مظروف‌های باز شده خودداری کنید.

کلام آخر

فرآیند انتخاب یک تامین کننده روانکار یک تعهد مهم برای هر شرکتی است. دریافتیم که نکات موفقیت آمیز در انتخاب یک روانکار، بر قابلیت اطمینان، عمر تجهیزات، هزینه­‌های نگهداری و تعمیرات متعاقب آن و همچنین شاخص آماده به کاری تجهیزات تاثیر بسزایی دارد. در پایان، به خاطر داشته باشید با توجه به آنکه کلیه تجهیزات تولید برای ادامه کار به روان کننده‌ها نیاز دارند، خرید یک روانکار ارزان قیمت بدون در نظر گرفتن عوامل ذکر شده در بالا، می‌تواند یک اشتباه جدی باشد. بیزنس‌های هوشمند به همان اندازه که در مورد انواع تجهیزات خریداری شده می‌اندیشند، در فکر روغن کاری آنها هستند.