نبشی چیست و انواع آن کدامند؟
نبشی به نوعی یک پروفیل فولادی است که دارای دو سطح عمودی و افقی به نام بال می باشد. این محصول فولادی تنوع بسیار زیادی دارد و می توان از انواع آن در صنعت های مختلف اعم از: صنعت ساخت و ساز، صنعت فولادسازی و…. استفاده کرد. لازم به ذکر است تا بدانید که هر یک از انواع نبشی ها، از نظر شکل ظاهری، اندازه بال ها، جنس و مواد تشکیل دهنده و …. با هم فرق دارند. به همین دلیل، قیمت هر یک از انواع آن ها نیز با دیگری متفاوت می باشد. اگر شما عزیزان می خواهید تا اطلاعات کاملی در رابطه با نبشی و انواع به دست آورده و برای خرید آن ها اقدام کنید، در ادامه مطلب همراه ما باشید. ما در ابتدا نبشی و انواع آن را به طور کامل به شما عزیزان معرفی کرده و سپس بهترین سایت را برای خرید نبشی، معرفی خواهیم کرد.
آشنایی با نبشی و تاریخچه آن
همان گونه که در بخش ابتدایی مطلب خدمت شما عزیزان بیان کردیم، نبشی یک پروفیل فولادی می باشد که از نظر شکل ظاهری، شبیه به حرف انگلیسی L است. در واقع، این محصول فولادی به نوعی یک مقطع فولادی با سطح عمودی و افقی به شمار می آید که نام این سطوح، بال می باشد. لازم به ذکر است تا بدانید زمانی که فاصله بین این دو سطوح عمودی و افقی، ۹۰ درجه باشد، آن را با حرف انگلیسی L نشان می دهند؛ اما، اگر زاویه بین این دو سطح، بیشتر و یا کمتر از ۹۰ درجه باشد، آن با حروف انگلیسی V نشان می دهند. ضخامت این دو بال نیز گاهی زیاد و گاهی کم است که هر چه ضخامت بیشتر باشد، وزن نهایی نیز افزایش پیدا می کند.
به یاد داشته باشید که نبشی ها انواع مختلفی دارند که اگر از آن ها در صنعت ساختمان سازی استفاده شود، مقاومت و استحکام سازه را افزایش می دهد. در رابطه با تاریخچه پیدایش و ساخت این محصول فولادی نیز بهتر است تا بدانید ابتدا پس از به پایان رسیدن جنگ جهانی دوم، برای ساخت و ساز از انواع چوب ها استفاده می کردند. اما، با گذر زمان، متوجه شدند که چوب مقاومت زیادی ندارد و باید از آهن، استفاده کنند. از همان زمان کشورها تلاش کردند تا از آهن ابزار های مختلفی را ساخته و مورد استفاده قرار دهند که نبشی نیز یکی از آن ها بود. از آن زمان تا به امروز، به صورت گسترده این محصول به تولید رسیده و در صنعت های مختلف، کاربرد گسترده ای دارد.
نبشی چگونه ساخته می شود؟
هم اکنون که با نبشی و تاریخچه ساخت آن آشنا شدید، بهتر است تا بدانید که این محصول چگونه ساخته می شود. هر یک از انواع نبشی ها به صورت کلی، به دو روش پرسی و فابریک ساخته می شوند. لازم به ذکر است تا بدانید که در روش پرسی، از ورق های فولادی به عنوان ماده اولیه استفاده می شود. در واقع، در این روش ابتدا این ورق های فولادی را در طی فرایندی خم کرده و سپس، با انجام برخی از عملیات، آن ها را به نبشی تولید می کنند. در روش دوم نیز مجددا از از ورق های فولادی استفاده می کنند با این تفاوت که این ورق ها را ذوب می نمایند. در واقع، در این روش ابتدا ورق های فولادی را در کوره های مخصوص قرار می دهند تا به خوبی ذوب شوند. سپس، آن ها را در قالب های مخصوصی ریخته و با کمک فرایندهای مختلف، آن ها را به نبشی تبدیل می کنند.
انواع نبشی کدامند؟
در قسمت های پیشین مطلب، خدمت شما عزیزان بیان کردیم که نبشی انواع مختلفی دارد که هر یک از آن ها بنا به جنس مواد اولیه، شکل ظاهری، اندازه و ابعاد و…. با هم فرق دارند. در این قسمت، تصمیم داریم تا شما را با هر یک از آن ها به طور کامل آشنا کنیم. در واقع، نبشی نیز مانند سپری، انواع مختلفی را دارا است که تعدادی از انواع آن ها، به شرح زیر می باشند:
انواع نبشی از نظر جنس مواد اولیه
مواد اولیه مورد استفاده در ساخت تمامی نبشی ها، فولاد است؛ اما، به جز فولاد از آلیاژهای دیگری نیز استفاده می شود. لذا، هر چه مواد اولیه مورد استفاده در زمان ساخت متفاوت باشد، باعث می شود تا انواع نبشی ها به تولید برسند. یکی از متداول ترین آن ها نبشی گالوانیزه است و همان طور که از نام آن مشخص است، برای تولید آن از آلیاژ گالوانیزه استفاده می شود. در واقع، این محصول دارای یک روکش از جنس گالوانیزه است که همین پوشش باعث شده تا مقاومت نهایی آن، افزایش پیدا کند. لازم به ذکر است تا بدانید که نبشی گالوانیزه تحت هیچ شرایطی دچار زنگ زدگی نمی شود و می توان از آن در مناطق مرطوب نیز استفاده کرد.
نوع دیگری از نبشی ها که جنس مواد اولیه آن متفاوت است، نبشی استیل می باشد که ماده اصلی تشکیل دهنده آن، استیل است. البته، برخی از افراد این محصول را با نام نبشی فولاد زنگ نزن نیس می شناسند که علت اصلی نام گذاری آن، مربوط به مقاومت در برابر شرایط آب و هوایی مختلف می باشد. در واقع، این نوع نبشی نیز همانند نوع گالوانیزه، در برابر رطوبت مقاوم است و دچار زنگ زدگی و خوردگی و…. نمی شود. به یاد داشته باشید که علاوه بر این دو نوع، نبشی فولادی نیز وجود دارد که نسبت به سایرین، پرطرفدار تر بوده و کاربرد بیشتری دارد.
انواع نبشی از نظر شکل ظاهری
در بخش معرفی نبشی، خدمت شما عزیزان بیان کردیم که نبشی دارای دو سطح عمودی و افقی است که به آن سطوح، بال گفته می شود. لذا، به صورت کلی به یاد بسپارید که نبشی ها دارای دو شکل اصلی هستند که برخی از آن ها شبیه حرف انگلیسی L و برخی دیگر شبیه به حرف V می باشند. در واقع، زمانی که فاصله بین دو سطح عمودی و افقی نبشی ها درست اندازه ۹۰ درجه باشد، شکل ظاهری آن نبشی شبیه به حرف L می شود. اما، چنانچه فاصله بین آن ها بیشتر از ۹۰ و یا کمتر از ۹۰ درجه باشد، شکل ظاهری آن شبیه به حرف V می شود و شکل دیگری از نبشی ها وجود ندارد.
انواع نبشی از لحاظ اندازه بال ها
نوع دیگری از دسته بندی های انواع نبشی، مربوط به اندازه بال ها می باشد. در واقع، نبشی ها از نظر اندازه بال، به دو دسته بال مساوی و نامساوی تقسیم می شوند. نبشی های بال های مساوی، همان گونه که از نامشان مشخص است، بال هایی با اندازه و ضخامت های کاملا مساوی و هم اندازه دارند. در سمت مقابل، نبشی های بال نامساوی، دارای بال هایی با ضخامت و اندازه های نامتقارن هستند. در واقع، اندازه و ضخامت بال های این نوع نبشی ها کاملا با یکدیگر، فرق دارند.
انواع نبشی ها در چه صنایعی مورد استفاده قرار می گیرند؟
هر یک از شما عزیزان ممکن است در رابطه با کاربرد انواع نبشی ها سوال کنید. در پاسخ به سوالات شما در این زمینه می توانیم بیان کنیم که انواع نبشی ها در صنعت های مختلف، کاربرد های گسترده و گوناگونی دارند که دلیل اصلی این موضوع، مربوط به استحکام و مقاومت بالای آن ها می باشد. لازم به ذکر است تا بدانید که هر یک از نبشی های ذکر شده، در صنعت هایی زیر کاربرد دارند:
- در صنعت کشتی سازی: برای ساخت بخش های مختلف کشتی
- در صنعت ساختمان سازی: برای ساخت دیوارهای داخلی ساختمان، بخش های بیرونی، نمای ساختمان، برای ساخت ستون ها، برای متصل کردن اجزای مختلف به هم و…
- در صنعت خودرو سازی: برای ساختن قطعات مختلف خودرو و تعمیر آن ها
- در صنعت فولاد سازی: برای ساختن دیگ های بخار صنعتی
به یاد داشته باشید که علاوه بر تمامی موارد ذکر شده از نبشی ها برای ساختن و یا تعمیر کردن سوله ها، برای ساختن مبل های فلزی و شهری، برای ساختن آلاچیق های مختلف و…. نیز استفاده می کنند.
خلاصه مطلب
ما در این بخش از مطلب تلاش کردیم تا شما را با نبشی و انواع آن به خوبی آشنا کنیم. هر یک از شما عزیزانی که تصمیم به خرید نبشی دارید، باید برای این کار به سایت های معتبر و با تجربه ای مراجعه کنید که یکی از بهترین آن ها، سایت فولاد فیدار می باشد. شما عزیزان می توانید با مراجعه به سایت فولاد فیدار، بهترین و مرغوب ترین نبشی ها را با قیمتی اقتصادی، تهیه کنید. علاوه بر این، برای خرید ناودانی، تیرآهن و سایر محصولات فولادی نیز می توانید به این سایت مراجعه کرده و با خیالی راحت، محصولاتی با کیفیت را تهیه نمایید.