ثبت شرکت در کانادا فرصتی طلایی برای اخذ اقامت دائم
ثبت شرکت در کانادا یک روش تضمینی برای کسب اقامت دائم این کشور است. افرادی که به نام خود کسب و کاری در ایران دارند، میتوانند با انجام اقدامات لازم و ارائه ترجمه مدارک شرکتی در کشور کانادا شرکت ثبت کنند. پس از آن مالک شرکت میتواند برای مدیریت کسب و کار خود از طریق ویزای کاری وارد کانادا شود. و در نهایت پس از ورود به خاک کانادا میتواند اقامت کاری را به اقامت دائم تبدیل کند. به این ترتیب با گذراندن مراحل لازم میتوان به راحتی تابعیت این کشور را به دست آورد. برای آشنایی با جزئیات بیشتر، نکات طلایی و اینکه بدانید چه مدارکی را باید ترجمه رسمی کنید با ما همراه باشید.
انواع ثبت شرکت در کانادا
برای ثبت شرکت در کانادا دو روش با شرایط و الزامات مختلف وجود دارد. هر فرد میتواند با توجه به اهداف کسب و کار، محل اقامت، نوع فعالیت تجاری، میزان سرمایه و پیشینه حقوقی و مالی، یکی از این دو روش را انتخاب کند.
ثبت شرکت فدرالی
ثبت شرکت به صورت فدرالی در کانادا به معنای ثبت شرکت تحت قوانین و مقررات کلی کانادا است که اجازه فعالیت در تمام استانهای کشور را میدهد. شرکتهای فدرال معمولاً دارای امکانات و اعتبار بیشتری هستند و میتوانند به عنوان شرکتهای بینالمللی فعالیت کنند. با ثبت شرکت به صورت فدرالی، فرآیند حقوقی و مالی برای کسبوکارها سادهتر میشود و از طریق این راه میتوانند معاملات بینالمللی انجام داده و روند گسترش کسبوکار را تسهیل نمایند.
ثبت شرکت استانی
منظور از ثبت شرکت در کانادا به صورت استانی، ثبت شرکت در یکی از استانهای این کشور است. این روش ثبت شرکت، مناسب کسب وکارهایی است که قصد دارند در یک منطقه خاص از کانادا فعالیت داشته باشند. با ثبت شرکت به صورت استانی، کسب وکارها میتوانند از تسهیلات و حمایتهای محلی استفاده کرده و بهترین روند را برای رشد و توسعه خود در پیش بگیرند.
روشهای ثبت شرکت در کانادا
انواع روشهای ثبت شرکت در کشور کانادا عبارتند از:
انتقال درون شرکتی (Intra Company Transfer – ICT)
این روش به شرکتهای خارجی که قصد انتقال مرکز فعالیتهای خود به کانادا را دارند، امکان میدهد که از مزایای برنامه انتقال درون شرکتی استفاده کنند. در این روش ثبت شرکت در کانادا، شرکت خارجی میتواند با تشکیل یک شعبه یا واحد کاری در کانادا، فعالیت خود را در این کشور آغاز کند. این روش به شرکتها اجازه میدهد تا با حفظ هویت خود در بازار بینالمللی، در کانادا فعالیت کنند و از مزایای تجارت در این کشور نیز بهرهمند شوند. این فرآیند ممکن است از طریق تغییر نام شرکت یا انتقال سهام به شرکت جدید در کانادا انجام شود. پس از انتقال، شرکت کانادایی به عنوان یک شرکت مستقل از شرکت مادر میتواند فعالیت خود را آغاز کند. اگر شرکت فعلی شما در ایران است باید تمامی اسناد و مدارک هویتی و شغلی خود را به یک دارالترجمه رسمی برده تا برایتان به زبان انگلیسی ترجمه کند. یک خبر خوب: کشور کانادا ترجمه تمامی مدارک (به غیر از سو پیشینه) را با مهر مترجم رسمی میپذیرد و احتیاجی به صرف زمان و هزینه برای تایید دادگستری و وزارت خارجه نیست.
مالک گرداننده بیزینس (Owner Operator)
در این روش ثبت شرکت در کانادا، یک فرد یا شرکت خارجی تصمیم میگیرد که شرکتی در کانادا را بخرد و مالک آن شود. این فرآیند ممکن است از طریق خرید سهام یا داراییهای شرکت مورد نظر صورت میگیرد. بعد از خرید، مالک جدید میتواند فعالیتهای شرکت را در کانادا ادامه دهد.
انواع شرکت در کانادا
در کانادا، چهار نوع شرکت وجود دارد که عبارتند از:
شرکت تعاونی (Co-operative)
در این نوع بیزنس، اعضای شرکت در مدیریت و سرمایهگذاری مشارکت دارند و مسئولیتها و سودهای شرکت بین اعضا توزیع میشود. این شرکتها معمولاً به منظور ارائه خدماتی خاص به اعضا یا به منظور تحقق یک هدف اقتصادی مشترک تشکیل میشوند.
شرکت سهامی (Corporation)
برای ثبت شرکت در کانادا میتوانید اقدام به تأسیس شرکت سهامی کنید. شرکت سهامی به شکل حقوقی مجزا از اعضای آن است و سرمایه شرکت توسط سهامداران تأمین میشود. این نوع از شرکتها مسئولیت اعضا محدود به میزان سرمایه و میزان سهام آنهاست.
شرکت مشارکتی (Partnership)
دریک شرکت مشارکتی، دو شخص یا بیشتر با هم تشکیل شرکت میدهند و سرمایه و مسئولیت بین آنها تقسیم میشود. این نوع شرکت معمولاً برای کسبوکارهای کوچک مناسب است.
شرکت خصوصی (Sole Proprietorship)
در شرکت خصوصی، یک فرد به عنوان صاحب کسب وکار وجود دارد و مسئولیتهای کسبوکار بر عهده او است. این نوع شرکت معمولاً برای کسب وکارهای کوچک و فردی مناسب است.
مراحل ثبت شرکت در کانادا
مراحل ثبت شرکت در کانادا ممکن است بسته به نوع شرکت و محل ثبت، متفاوت باشد. اما به طور کلی، مراحل کلی ثبت شرکت در این کشور به شرح زیر است.
انتخاب نام شرکت و تعیین نوع شرکت
انتخاب یک نام مناسب و منحصر به فرد برای شرکت بسیار مهم است. پس از تعیین نام نوع شرکت باید از میان شرکت سهامی (Corporation)، شرکت مسئولیت محدود (Limited Liability Company)، یا شرکت سهامی خصوصی (Private Corporation) تعیین شود.
تهیه اسناد و پرداخت هزینهها
تهیه و تکمیل اسناد مورد نیاز برای ثبت شرکت از جمله اساسنامه (Articles of Incorporation) و سایر اسناد مورد نیاز الزامی است. پرداخت هزینههای مربوط به ثبت شرکت، اعم از هزینه ثبت اولیه و سایر هزینههای مرتبط باید در این مرحله انجام شود.
ترجمه مدارک شرکتی
ترجمه اساسنامه و سایر مدارک شرکتی از جمله اقدامات ضروری برای ثبت شرکت در کانادا است که بر نتیجه، تأثیر مستقیم دارد. به این منظور اسناد مختلفی از جمله اساسنامه، مجوزها، سندهای مالی و سندهای حقوقی باید به زبان انگلیسی توسط یک مترجم معتمد سفارت ترجمه شود.
ترجمه مدارک شناسایی
یکی دیگر از مدارکی که ارائه آن در پروسه تاسیس شرکت در کانادا برای ما ایرانیان الزامیست، ترجمه شناسنامه است. دلیل آن این است که ارائه مدارک هویتی از همان بدو پروسه ویزا تا رسیدن به خاک کانادا چندین بار مورد نیاز است.
ثبت در دفتر و دریافت گواهیهای لازم
ابتدا اسناد مربوطه را به دفتر ثبت در استان یا سطح فدرال ارسال و هزینههای مرتبط را پرداخت کنید. پس از تأیید ثبت شرکت، گواهی ثبت شرکت را از دفتر ثبت دریافت میکنید. سپس، باید شرکت خود را در سازمان مالیاتی کانادا (Canada Revenue Agency) ثبت کرده و درخواست شماره مالیاتی (Tax ID) را ارسال کنید. اگر در ایران با اداره دارایی خوش حساب بودهاید و مالیات خود را به موقع پرداخت کردهاید، ارائه ترجمه قبوض پرداخت مالیات به شما خیلی کمک خواهد کرد.
شرایط ثبت شركت در كانادا
ثبت شرکت در کانادا شرایط و ملزومات خاصی دارد. در ادامه شرایط کلی ثبت شرکت در این کشور ذکر شده است.
- برخورداری از حداقل سه سال سابقه مدیریت
- حداقل داشتن ۱۸ سال
- نداشتن سوء سابقه کیفری
- عدم سابقه ورشکستگی
- داشتن اقامت دائم کانادا (این شرط درمورد استانهای بریتیش کلمبیا، انتاریو و آلبرتا صدق نمیکند )
- داشتن طرح تجاری
- داشتن آدرس فیزیکی در کشور مقصد
- داشتن حداقل ۵۱ درصد سهام شرکت
- برخورداری از تمکن مالی برای حداقل یک سال
- استخدام ۵ نیروی کار کانادایی
مدارک لازم برای ثبت شرکت در کانادا
برای ثبت شرکت در کانادا تهیه و ارائه مدارک زیر الزامی است.
- مدرک ثابتکننده سابقه مدیریت (ترجمه اساسنامه شرکت)
- ترجمه مدارک تحصیلی
- مدارک هویتی
- ترجمه گواهی عدم سوء پیشینه
- طرح تجاری
- اساسنامه و فرمهای مربوطه
- ارائه فرمهای ثابتکننده آدرس فیزیکی شرکت
- مدارک مالی
هزینه ثبت شرکت در کانادا
هزینه ثبت شرکت در کانادا میتواند بسته به عوامل مختلفی مانند نوع شرکت، استانی یا فدرال بودن و دیگر عوامل متغیر باشد. همچنین، هزینههای مربوط به مالیات و هزینههای متعلق به فعالیت روزمره شرکت نیز باید در نظر قرار گیرد. به طور کلی، هزینههای تاسیس شرکت شامل هزینههای ثبت، هزینههای مشاوره حقوقی و مالیاتی و هزینه ترجمه رسمی میشود.
سخن پایانی
ثبت شرکت در کانادا یکی از بهترین روشها برای اخذ اقامت دائم در این کشور است. با تهیه ترجمه انگلیسی و رسمی مدارکی که در بالا ذکر شد و رعایت نکات و دنبال کردن مراحل مربوطه، افراد میتوانند به راحتی آینده خود و خانوادهشان را با زندگی در یکی از پیشرفتهترین کشورهای جهان تغییر دهند. این روند، فرصتی فراهم میکند تا افراد با سرمایهگذاری، به عنوان یک کارآفرین به این کشور وارد شده و زندگی جدیدی را آغاز کنند. سرمایهگذاران با این کار میتوانند، علاوه بر برخورداری از فرصتهای شغلی مناسب از امکانات رفاهی باکیفیت و خدمات اجتماعی سطح بالا برخوردار شوند.