افزایش تولید روزانه ۱۰ میلیون مترمکعب گاز و ۱۳ هزار بشکه نفت در میدان‌های خشکی

مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی گفت: این شرکت در چهار ماهه اخیر توانسته تولید روزانه گاز از میدان‌های خشکی کشور را ۱۰ میلیون مترمکعب و تولید نفت خام را ۱۳ هزار بشکه افزایش دهد.

به گزارش ایسنا، پیمان ایمانی با اشاره به‌ اقدام‌های انجام‌شده در حوزه تولید گاز در شرکت نفت مناطق مرکزی ایران اظهار کرد: راه‌اندازی ایستگاه تقویت فشار گاز وراوی با ظرفیت عملیاتی نرمال ۷ میلیون مترمکعب و قابل افزایش تا ۹ میلیون مترمکعب در روز، تکمیل و نصب تسهیلات سرچاهی در ۶ موقعیت چاه گازی میدان‌های دالان، آغار، تنگ‌بیجار، دی و خانگیران، احداث موقعیت‌ها و جاده‌های دسترسی به چاه‌های میدان گازی خارتنگ، ترمیم و آماده‌سازی محل چاه شماره ۲ ذخیره‌سازی سراجه قم، انجام عملیات‌های فنی و عملیاتی متعدد روی چاه‌های تولیدی با هدف نگهداشت تولید زمستانی و آغاز پروژه مدیریت یکپارچه مخزن تنگ‌بیجار و چاه‌های اقماری با دانشگاه شهید چمران با هدف افزایش تولید گاز ازجمله این اقدام‌ها بوده است.

وی با بیان اینکه همزمان با تولید گاز در شرکت نفت مناطق مرکزی ایران در تولید نفت خام نیز اقدام‌های مطلوبی انجام شده است، تصریح کرد: راه‌اندازی کارخانه بهره‌برداری نفت میدان خشت با تولید ۱۰ هزار بشکه در روز، راه‌اندازی سه حلقه چاه میدان نفتی دهلران با ظرفیت تولید ۳ هزار بشکه نفت در روز، راه‌اندازی چهار حلقه چاه میدان نفتی خشت و راه‌اندازی خط لوله انتقال نفت خام از میدان خشت به مبادی مصرف از اقدام‌های مهم انجام‌شده است.

مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران با بیان اینکه این شرکت در ۱۴ استان کشور فعالیت داشته و متولی تولید نفت و گاز از ۸۷ میدان نفتی مشتمل بر ۱۰۲ مخزن است، افزود: این شرکت افزون بر عملیات تولید، به‌واسطه عملکرد خوب در سنوات گذشته کار توسعه میدان‌های هیدروکربوری را در دستور کار قرار داده است که نمونه بارز آن پروژه‌های اجرای ایستگاه تقویت فشار گاز وراوی است.

ایمانی  گفت: هم‌اکنون توسعه ۱۶ میدان گازی همچون هالگان، ارم، پازن، گردان، آغار و تنگ‌بیجار با بهره‌گیری از پیمانکاران و سرمایه‌گذاران بخش خصوصی در دستور کار قرار دارد.

وی به افزایش ۱۰ هزار بشکه‌ای نفت خام در سال جاری از میدان‌هایی همچون دهلران و خشت اظهار کرد: قرارداد توسعه میدان‌های نفتی سامان، سومار و دلاوران در قالب قراردادهای جدید نفتی (IPC) در آینده نزدیک با یک شرکت ایرانی امضا می‌شود که با بهره‌برداری از این میدان‌های کوچک ۹ هزار بشکه به تولید نفت کشور افزوده می‌شود.

مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران با اشاره به افزایش تولید گاز  میدان توس در انتهایی‌ترین نقطه شبکه گاز در شمال شرق کشور بیان کرد: تاکنون چهار حلقه چاه در این میدان حفاری و پیمانکار اجرای آن همچون خط لوله ۴ کیلومتری مشخص شده است.

افزایش ۵۰ درصدی برداشت گاز از میدان وراوی

ایمانی با تأکید بر اینکه با راه‌اندازی ایستگاه تقویت فشار وراوی تولید گاز این میدان تا ۲۵ سال به‌صورت ثابت به پالایشگاه پارسیان ارسال می‌شود، افزود: تولید از میدان قبل از راه‌اندازی این ایستگاه روازنه ۳ میلیون مترمکعب بود که هم‌اکنون به ۷ میلیون مترمکعب (۵۰ درصد افزایش) رسیده است. تاکنون از ۴۷ میلیون مترمکعب گاز قابل استحصال میدان وراوی ۴۲ میلیون مترمکعب معادل ۹۰ درصد برداشت شده است.

وی با اشاره به استفاده از کمپرسورهای دور متغیر در ایستگاه تقویت فشار گاز وراوی گفت: با بهره‌گیری از این نوع سیستم صرفه‌جویی ۵ مگاواتی برق در سال را شاهد هستیم.

مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران بر بهره‌گیری از نیروی انسانی بومی و جذب نیرو به‌صورت روزکار و نوبت‌کار در ایستگاه تقویت فشار گاز وراوی تأکید کرد و گفت: بر اساس برنامه تکلیفی کمیته سوخت وزارت نفت امسال تولید زمستانی گاز در این شرکت ۲۴۲ میلیون مترمکعب بوده اما همواره تولید بیش از این مقدار است. برای مثال دیروز ۲۴۴ میلیون مترمکعب بوده است. این شرکت بالغ بر یک میلیارد مترمکعب در مهر و آبان امسال بیشتر از برنامه تکلیفی تولید گاز داشته است.

استفاده از تجهیزات ساخت داخل

ایمانی افزود: ۸۰ درصد تجهیزات ایستگاه تقویت فشار گاز وراوی که با سرمایه‌گذاری ۸۰ میلیون یورویی احداث شده، ایرانی بوده است، همچنین ۷۰ درصد نیروی انسانی آن نیز بومی منطقه وراوی هستند.

وی با تأکید بر اینکه امسال و پارسال بیش از ۱۰۳ درصد اهداف تولیدی گاز در این شرکت محقق شده است، گفت: قطعاً اجازه نمی‌دهیم کاهش طبیعی تولید از مخازن سبب کاهش تولید در این شرکت شود. سال آینده تولید گاز از محل میدان‌های دی و توس حداقل ۸ میلیون مترمکعب افزایش می‌یابد و با اقدام‌های خوبی که در حال انجام است در جبران ناترازی گاز در سال آینده اثرگذار خواهیم بود، اما تا زمانی که مصرف را کنترل نکنیم هرچقدر افزایش تولید داشته باشیم، نمی‌توانیم ناترازی انرژی را حل کنیم.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا