اندونزی مشارکتهای دفاعی و امنیت دریایی را تشدید میکند
وزیر امورخارجه اندونزی گفت جاکارتا همکاریهای دفاعی کنونی خود را گسترش و رسیدگی به مسائل راهبردی را که بر حاکمیت این کشور تأثیر میگذارد، ازجمله در زمینه امنیت دریایی افزایش خواهد داد.
به گزارش ایسنا، «سوجینو» وزیر امورخارجه اندونزی امروز (جمعه) گفت که این کشور به حمایت از تکمیل یک کد رفتاری بین بلوک جنوب شرق آسیا – آسهآن – و چین در دریای چین جنوبی ادامه خواهد داد و مرکزیت آسهآن را در اولویت قرار میدهد.
وی ادامه داد: اندونزی در مناقشات بر سر این دریا، خود را یک آبراه حیاتی برای تجارت جهانی نمیداند اما اخیراً با ورود گارد ساحلی چین به منطقه اقتصادی انحصاری خود آزمایش شده است.
بنابر گزارش خبرگزاری رویترز، پکن ادعای حاکمیت تقریباً بر کل دریای چین جنوبی را دارد که آن را در تضاد با مالزی، ویتنام و فیلیپین قرار میدهد و اختلافات فراوانی بر سر رفتار ناوگان عظیم گارد ساحلی چین در محدوده انحصاری اقتصادی (EEZ) آنها وجود دارد. چین اصرار دارد که بهطور قانونی در قلمرو خود فعالیت میکند.
سوجینو افزود: در مفهوم ژئواستراتژیک، اندونزی به منبع درگیریهای منطقهای، یعنی دریای چین جنوبی نزدیک است. موضع اندونزی همچنان اولویت حل مناقشه از طریق صلحآمیز است.
تعهدات منطقهای برای پیشنویس یک کد رفتاری برای اولین بار در سال ۲۰۰۲ انجام شد، اما مذاکرات برای ایجاد آن تنها در سال ۲۰۱۷ آغاز شد و پیشرفت آن باوجود سالها بحث در مورد چارچوب مذاکرات و توافقنامههای متعدد برای تسریع روند امضا محدود بوده است.
به گزارش رویترز، مسائل پیچیدهای، از جمله این مطرح است که آیا این کد از نظر قانونی الزامآور، قابل اجرا و مبتنی بر قوانین بینالمللی دریانوردی خواهد بود که بر اساس آن، هیئت داوری بینالمللی در سال ۲۰۱۶ اعلام کرد که ادعاهای سرزمینی گسترده پکن مبنای قانونی ندارد.
چین این حکم را به رسمیت نمیشناسد.
سوجینو که در یک سخنرانی گسترده با تشریح سیاست خارجی اندونزی با حضور جامعه دیپلماتیک صحبت میکرد، گفت که جاکارتا تکمیل مذاکرات در مورد توافقنامههای تجارت آزاد و گسترش تجارت بینالمللی خود، از جمله با شرکای غیر سنتی در آفریقا و اقیانوس آرام را در اولویت قرار خواهد داد.
وی خاطر نشان کرد که پیوستن اندونزی به گروه بریکس که شامل روسیه، چین، برزیل، هند، ایران، مصر و آفریقای جنوبی است، انحراف از موقعیت بینالمللی اندونزی نیست، بلکه تاکیدی بر سیاست خارجی آزاد و فعال این کشور است.
وی در ادامه گفت که اندونزی هرگز حمایت خود از آرمان فلسطین را کنار نخواهد گذاشت و خواستار آتش بس و پاسخگویی اسرائیل به خاطر نقش خود در جنگ غزه شد.
انتهای پیام