شانس دوباره برای متقاضیان خودرو

روز یکشنبه عمده توجهات در حوزه اقتصاد شاید کاهش نسبی قیمت ارز، ریزش بازار بورس و فروش خودرو توسط دو خودروساز بزرگ بود. با یک حساب سرانگشتی می توان دریافت که اگر کسی برنده شود بین ۵۰ تا ۱۸۰ میلیون تومان از محل فاصله قیمت کارخانه و بازار سود می‌برد ؛ اما بیشتر از همه بحث عمل کردن به تعهدات ایجاد شده از سوی خودروسازان است که آیا می توانند به آن عمل کنند؟

به گزارش ایسنا، فراخوان دو خودروساز بزرگ برای فروش محصولات خود طی روزهای اخیر در شرایطی انجام شد که در سال‌های گذشته قرار بود خودرو مصرفی شود که نشد، قرار بود دست دلالان از بازار خودرو کوتاه شود که نشد، قرار بود با مجوز واردات، انحصار در این حوزه از بین برود که نرفت، قرار بود قرعه‌کشی برداشته شود که نشد. در این بین، سودای خرید خودرو باکیفیت و ارزان قیمت سال‌هاست که ذهن متقاضیان را به خود مشغول کرده است. دولت‌های مختلف نیز همگی برنامه داشتنند تا خودرو را از یک کالای سرمایه‌ای به کالای مصرفی تبدیل کنند، اما هرچه بیشتر تلاش کردند کمتر نتیجه گرفتند.

فرصت این قرعه‌کشی جذاب را از دست ندهید

البته از حق نگذریم فروش‌های فوق‌العاده و پیش‌فروش این دو خودروساز، فرصتی برای خرید خودرو با قیمت‌های به مراتب پایین‌تر از بازار را برای برخی خریداران فراهم می‌کند؛ زیرا بین کارخانه و بازار خودرو اختلاف قیمت از ۵۰ میلیون تا بیش از ۱۸۰ میلیون تومان است که جذاب‌ترین قسمت ثبت نام را شامل می‌شود. اما تعداد ثبت نامی‌های احتمالی قابل مقایسه با تعداد واگذاری‌ها نیست. در مرحله فروش قبلی فروش ایران‌خودرو ۶۰ هزار خودرو عرضه شده بود؛ در حالی که تعداد ثبت نام‌ها یک میلیون و ۹۷ هزار نفر بود؛ یعنی به ازای هر خودرو ۱۸ نفر نام‌نویسی کردند.

با این حال مخاطبانی که طی ماه‌های اخیر و دیروز و امروز با اخبار فروش هفت محصول ایران‌خودرو با موعد تحویل سه تا هشت ماهه و هم‌چنین طرح فروش دو محصول سایپا مواجه شدند، شاید این سوال در ذهنشان پیش آمده که افزایش تیراژ  از سوی خودروسازان عملیاتی خواهد شد و آیا خودروسازان می توانند به تعهداتشان عمل کنند؟ طبق آخرین آمار به دست آمده از سازمان بورس، مقدار تولید صنعت خودرو در آذر امسال به حدود ۷۹ هزار دستگاه رسیده که افت ۱۴ درصدی را نسبت به مدت مشابه سال گذشته نشان می‌دهد.

به هر ترتیب ایران خودرو از امروز فرآیند فروش محصولات خود را از طریق وکالتی و مسدود کردن مبلغ ۳۰۰ میلیون تومان به ازای هر خودرو را آغاز کرد. در این مرحله دو نوع محصول شامل محصول سورن‌پلاس XU۷P و ۲۰۷ با موتور TU۳ به صورت فروش فوق‌العاده با موعد تحویل ۹۰ روزه و پنج محصول شامل خودروهای دناپلاس دستی با موتور EF۷P، دناپلاس اتوماتیک، راناپلاس، سورن‌پلاس XU۷P و ۲۰۷ دستی سقف شیشه‌ای به صورت پیش‌فروش با موعد تحویل چهار تا هشت ماهه عرضه می‌شوند. اطلاعات بیشتر را در این خبر بخوانید.

سایپا نیز دیروز اعلام کرد قصد دارد طرح پیش‌فروش دو خودرو کوییک GXR-L و کوییک RS (تولیدی پارس‌خودرو)  از محل مازاد ظرفیت طرح جوانی جمعیت را صرفاً ویژه متقاضیان عادی را از فردا (دوشنبه) اجرایی کند. 

تالار شیشه‌ای را چه شد؟

از آبی‌پوشان ونارنجی‌پوشان جاده مخصوص که بگذریم، به قرمزپوشی بورس در دو روز گذشته می‌رسیم. برخلاف روند صعودی سه ماه گذشته و یک هفته سبزپوشی مداوم در هفته قبل، دیروز شاخص کل بازار سرمایه ۳۳ هزار واحد افت کرد. امروز هم این بازار ۵۳ هزار واحد کاهش داشت. تحلیل کارشناسان این است که بازار در مقاومت کانال ۲.۹ میلیون واحد به سر می‌برد که روزهای جذابی را برای نوسان‌گیران رقم زده اما احتمال رشد بازار سهام در روزهای آینده وجود دارد.

پرواز تهران ـ پارس برقرار می‌شود

خبر جدیدی که روز یکشنبه مورد توجه مخاطبان قرار گرفت ازسرگیری پروازهای اروپایی پس از سه ماه وقفه بود؛ خبری که دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی به ایسنا اعلام کرد و گفت: دو شرکت هواپیمایی مجوز انجام پرواز به اروپا را دارند و اقداماتی نیز در خصوص برقراری این پروازها انجام داده‌اند. برنامه‌ریزی برای پرواز به سایر مقاصد اروپایی از جمله اسپانیا، آلمان و اتریش در حال انجام است. به گفته مقصود اسعدی سامانی، شرکت هواپیمایی ایران ایرتور اعلام کرده ۱۲ بهمن ماه پرواز تهران ـ پاریس انجام می‌شود.

مهرماه امسال اتحادیه اروپا سه شرکت هواپیمایی ایران‌ایر، ساها و ماهان را به فهرست تحریم‌های این اتحادیه اضافه کرد و پروازهای این شرکت‌ها به مقاصد اروپایی لغو شد. با این حساب می‌توان گفت یکی از تحریم‌ها علیه ایران برداشته شد.

مسافران از قطار جا نمانند!

خبر دیگر حوزه حمل و نقل آن بود که پیش‌فروش بلیت قطارهای مسافری بهمن ماه (مسیرهای رفت تا تاریخ ۳۰ بهمن و مسیرهای برگشت تا یکم اسفند)، از ساعت ۸ تا ۱۰ صبح روز دوشنبه (۲۴ دی ماه)، از طریق سکوهای مجاز فروش اینترنتی بلیت آغاز می‌شود.

کارگران گوش به زنگ یک خبر

کارگران تقاضا دارند پیشنهاد افزایش ۳۵ درصدی حق مسکن کارگران که توسط وزیر کار به هیات دولت برده شده شکل اجرایی به خود بگیرد. آن‌طور که رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران گفته سال گذشته اگر افزایش ۳۵ درصدی روی حق مسکن ۹۰۰ هزار تومانی کارگران اعمال می‌شد، ماهیانه به هر کارگر باید یک میلیون و ۲۱۵ هزار تومان حق مسکن در سال جاری واریز می شد ولی این اتفاق نیفتاد.

دلار، فتیله را «کمی» پایین آورد

در بحبوحه اخبار مربوط به بازار ارز و دلار توافقی که اخیرا توسط دولت اجرا شده و همتی وزیر  اقتصاد آن را در راستای جلوگیری از هدررفت منابع ارزی می‌داند این را بگوییم که امروز قیمت دلار حدود ۲۰۰۰ تومان کاهش یافت و به ۸۰ هزار تومان رسید. در این خصوص برخی کارشناسان معتقدند بانک مرکزی و وزارت اقتصاد حرکت ارزشمندی را برای کنترل نوسانات بازار ارز آغاز کردند که بخشی از آن در قالب بازار ارز تجاری یا بازار توافقی ظهور و بروز پیدا کرده است.

سید کمال سیدعلی ـ معاون اسبق بانک مرکزی هدف اصلی از ایجاد بازار ارز تجاری را کشف قیمت با ثبات برای متقاضیان عنوان کرد و گفت: قدم رو به جلوی ایجاد این بازار را قطعا می‌توان در کاهش توزیع رانت ارزی در آینده مشاهده کرد؛ چراکه در این بازار اظهار واقعی صورت می‌گیرد و دسترسی غیر واقعی به رانت ارزی بی‌شک کمتر از گذشته خواهد بود. گفت‌وگوی ایسنا با این کارشناس ارزی را این‌جا بخوانید.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا