دسترسی مناطق روستایی به آب عاری از آرسنیک با نصب سیستمهای تصفیه دانشبنیان
نصب دستگاه تصفیه آب یکی از شرکتهای دانش بنیان در ۲۰ منطقه روستایی زمینه را برای دسترسی مردم به آب با کیفیت و عاری از آرسنیک فراهم کرد.
به گزارش ایسنا، یکی از شرکتهای دانش بنیان حوزه نانو فناوری چهار دستگاه تصفیه آب به ظرفیت ۲۰ متر مکعب در شبانه روز آب در روستاهای خواجه نظام وفا، بیدران کهنه، پاکم و باغچمک واقع در استان کرمان نصب و راه اندازی کرده است. با راهاندازی این سامانههای تصفیه آب، کیفیت آب آشامیدنی این روستاها بهبود مییابد.
به نقل از ستاد توسعه فناوری نانو، دستگاه حذف آرسنیک روستایی این شرکت با استفاده از نانو جاذب، آرسنیک موجود در آب را حذف کرده و بدون هیچ گونه دور ریز، آب آشامیدنی عاری از ذرات آرسنیک را به مصرفکنندگان عرضه میکند. این دستگاهها که با هدف استفاده در مناطق روستایی و خارج از شبکه توزیع طراحی شدهاند، امکان استفاده بدون برق را داشته و به هیچگونه مواد شیمیایی نیاز ندارد.
این فناوری به دلیل اشغال فضای کم، بهترین انتخاب برای مناطقی است که مشکل آرسنیک در آب آشامیدنی دارند. در حال حاضر بیش از ۲۰ روستای کشور از این دستگاهها استفاده میکنند.
جاذب مورد استفاده برای حذف آرسنیک، نوعی نانوساختار از جنس آهن است که ظرفیت بالایی برای حذف آرسنیک دارد. فیلترهای مورد استفاده در این تجهیزات، توانایی جذب دو نوع ترکیب رایج آرسنیک محلول در آب را داراست. این فیلترها میزان جذب ۱۵ میلیگرم آرسنیک به ازای یک گرم گرانول جاذب را در هر لیتر از آب مناطق محروم دارند. جاذبهای آرسنیک با سایز نانومتری تأثیر بسزایی در بهبود عملکرد جذب این محصول در مقایسه با محصول غیرنانویی داشته است.
کاهش منابع آبی در بسیاری از نقاط کشور به خصوص مناطق مرکزی ایران، باعث افزایش غلظت آرسنیک در آبهای زیرزمینی شده است. کمبود بارش در برخی از نقاط ایران هم این مشکل را تشدید کرده است.
انتهای پیام