ارزش یک بشکه نفت در آموزش و پرورش به بی نهایت دلار تبدیل خواهد شد

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به بحران‌های هویتی نظیر کم رنگ‌شدن دلبستگی و افتخار به مبانی فرهنگی و عقاید گفت: باید تلاش کنیم مؤلفه‌های اساسی هویت بخش به نسل جدید منتقل شود.

به گزارش ایسنا، علیرضا کاظمی در پنجمین نشست سراسری معاونین میراث فرهنگی ادارات کل استانی که با حضور قائم مقام وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی که در سالن جلسات این وزارتخانه برگزار شد با اشاره به غفلت‌های فرهنگی و اثرات زیان بخش آن گفت: مهم‌ترین مسائل و بحرانهای کشور، ریشه در مسائل فرهنگی دارد زیرا فرهنگ سبب رشد و توسعه یک جامعه درهمه ابعاد می شود. فرهنگ نیز در بستر آموزش ساخته و شکل می‌گیرد از این رو سرمایه گذاری در حوزه فرهنگ سبب شکوفایی و رشد بخش‌های مختلف جامعه خواهد شد.

وزیر آموزش و پرورش با تأکید بر این‌که وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نقش مهم و مأموریت سنگینی در این زمینه بر عهده دارند، گفت: باورهای ما ریشه در فرهنگ دارد و موضوعات میراث فرهنگی در شکل گیری فرهنگ و تمدن کشور نقش اساسی دارد زیرا وجود مفاخر و تحولات ارزشمند تمدنی، کنش‌های آنان منطبق بر میراث است و هویت یک جامعه را میراث فرهنگی آن جامعه می‌سازد لذا توجه به میراث ‌فرهنگی یک کشور، توجه به هویت آن است. 

کاظمی افزود: باورها و نگرش‌ها و کنش‌هاست که رفتار را شکل می‌دهد و باور ما، ریشه در فرهنگ دارد. مسائل اقتصادی و اجتماعی هم ریشه در مسائل فرهنگی دارد، لذا هر چقدر روی مسائل فرهنگی سرمایه‌گذاری کنیم، به همان میزان برداشت می‌کنیم.

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به بحران‌های هویتی نظیر کم رنگ‌شدن دلبستگی و افتخار به مبانی فرهنگی و عقاید گفت: به عبارتی باید تلاش کنیم تا مؤلفه‌های اساسی هویت بخش به نسل جدید منتقل شود.

کاظمی ادامه داد: بزرگ ترین ظرفیتی که امروز در کشور وجود دارد و می‌تواند همه اهداف میراثی را محقق کند، مجموعه تعلیم تربیت است زیرا بزرگ ترین رسانه زنده و اثربخش کشور، آموزش و پرورش است.

وی با تأکید بر این‌که توجه به آموزش و پرورش ریشه حلّ بسیاری از مشکلات است، گفت: ارزش یک بشکه نفت در آموزش و پرورش به بی نهایت دلار تبدیل خواهد شد.

کاظمی به اقدامات مشترک میان وزارتخانه‌های آموزش و پرورش و میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اشاره کرد و افزود: اقدامات نمادین چون زنگ میراث‌ فرهنگی در مدارس، اقدامت انگیزشی و اقدامات تشکیلاتی از مواردی است که می‌تواند در این زمینه راهگشا باشد.

به گزارش مرکز اطلاع‌رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، وی ادامه داد: بدون اقدامات تشکیلاتی و عملیاتی نمی‌توان کار فرهنگی کرد. ما آماده‌ایم تشکیلات دانش‌آموزی ویژه میراث‌فرهنگی راه‌اندازی کنیم. برای اینکه این تشکیلات را در حوزه دانش‌آموزی شکل دهیم، نیاز به یک ساختار تشکیلاتی مشترک داریم و معاونان میراث فرهنگی باید ارتباطات وسیعی با معاونان پرورشی و آموزشی استان‌ها داشته باشند.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا