محرومیت ۹۰ هزار دانشجو از دسترسی به آموزش عالی در غزه

یکی از جنبه‌های تلخ حملات ۱۵ ماهه اسرائیل به مناطق مختلف نوار غزه، از بین رفتن دانشگاه‌های این منطقه و محروم شدن دانشجویان از ادامه تحصیل بوده است.

به گزارش ایسنا به نقل از یونیورسیتی ورلد نیوز، یک مقام ارشد دانشگاه کرانه باختری در همین رابطه اعلام کرد که به دلیل این حملات، بیش از ۹۰۰۰۰ دانشجو در نوار غزه دسترسی به آموزش عالی را از دست داده‌اند.

در حالی که برخی از دانشگاه‌های غزه به تدریس آنلاین روی آورده‌اند، دکتر علا الازه، استادیار و معاون امور اجتماعی در دانشگاه بیرزیت در رام‌الله، کرانه باختری، در گفتگو با یونیورسیتی ورلد نیوز اعلام کرد که بودجه پرداختی به دانشگاه‌ها تمام شده و به دلیل نابودی اقتصاد در نوار غزه، دانشجویان توان پرداخت هزینه‌ها را ندارند.

بنا به گفته الازه، طی چند ماه اخیر برخی از آموزش‌های حضوری در اردوگاه‌های آوارگان و در مدارس آژانس امداد و کار سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی ( آنروا ) برگزار می شود.

با اعلام آتش‌بس، دانشگاه‌های غزه گفته‌اند که قصد دارند بازسازی‌های خود را از چادرها و مراکز آوارگان آغاز کنند. بنا به گفته وزارت آموزش غزه، علاوه بر اینکه تمام دانشگاه‌های غزه متحمل آسیب‌های نظامی جدی شده‌اند، ۵۱ ساختمان دانشگاه ویران و ۵۷ ساختمان آسیب دیده‌اند.

تا پیش از شروع حملات اسرائیل به نوار غزه در ۷ اکتبر ۲۰۲۴، این موسسات آموزش عالی در این منطقه فعال بودند: دانشگاه الازهر، دانشگاه آزاد قدس، دانشگاه اسلامی غزه، دانشگاه الاقصی، دانشگاه غزه، دانشگاه اسراء، دانشگاه علوم کاربردی، دانشکده علم و صنعت، دانشگاه فلسطین، دانشگاه حسن، دانشکده پرستاری فلسطین و دانشکده فنی فلسطین. حالا و بعد از ۱۵ ماه حملات مداوم، فقط دانشگاه اسلامی غزه و دانشگاه الازهر به صورت آنلاین فعالیت دارد.

بنا به گزارش سازمان نظارت بر حقوق بشر یورو-مدیترانه، به دلیل این حملات حدود ۵۲۱۳ دانشجو کشته و ۸۶۹۱ نفر زخمی شده‌اند. به گفته یک سازمان غیردولتی دیگر نیز بیش از ۶۰ درصد کتابفروشی‌ها و کتابخانه‌های غزه تخریب شده است.

تنها امیدواری مسئولان دانشگاهی در غزه این است که داده‌ها روی فضای ابری ذخیره شده و در نتیجه دانشجویان می‌توانند داده‌ها را بازیابی کرده و یا ثبت‌نام انجام دهند. البته تحصیل در این شرایط بسیار دشوار است زیرا مطالعه در زیر بمباران با اتصال پراکنده به اینترنت، کمبود برق و غذا و همچنین جابجایی بسیار دشوار است.

دکتر مونا جبریل، همکار پژوهشی در مرکز تحقیقات بازرگانی و همکار آموزشی در دانشکده کوئینز وابسته دانشگاه کمبریج، در این باره می‌گوید:  وقتی به دانشجویی  فکر می‌کنید که تحت این نوع فشار کار می‌کند و یا امتحان می‌دهد، چطور می‌توان کیفیت آموزشی او را بررسی کرد. 

انتهای پیام 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا