باید تقدس خانواده شهدا و ایثارگران حفظ شود/ قوانین جامعه ایثارگری باید اصلاح شود



معاون مددکاری و مشارکت‌های مردمی و سرپرست معاونت توسعه مدیریت، منابع و برنامه‌ریزی بنیاد شهید و امور ایثارگران با تاکید بر حفظ تقدس خانواده شهدا و جانبازان گفت: باید تقدس خانواده شهدا و ایثارگران حفظ شود.نتوانسته ایم حق ایثارگران را به خوبی و منطبق با قانون ادا کنیم.

به گزارش ایسنا، محمود پاکدل، معاون مددکاری و مشارکت‌های مردمی بنیاد شهید در همایش هم‌اندیشی یگان‌ها و بنیاد شهید و امور ایثارگران و ستاد کل نیروهای مسلح که امروز سه‌شنبه ۱۵ اسفندماه ۱۴۰۲ برگزار شد، گفت: در تمام دنیا برای نظامیان و مرزبانان و کسانی که از حاکمیت و نظام دفاع می کنند، ارزش و احترام خاصی قائل اند و در خیلی از کشورها اگر فردی با لباس نظامی به جایی مراجعه کند در ارائه خدمات سریع به او اولویت قائل می‌شوند.بنابراین ما باید کاری کنیم که تقدسی که نسبت به این عزیزان وجود دارد در کشور حفظ شود.

پاکدل ادامه داد: قوانینی که در مورد احراز با آن سر و کار داریم بخشی در نیروهای مسلح و بخشی در دستگاه های دیگر است. قانون اساسنامه بنیاد شهید، ماده یک قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران و آیین نامه مربوطه، قانون حمایت از آزادگان مصوب سال ۶۸ و تفسیر ماده ۱۳ آن، قوانین برنامه توسعه، آیین نامه تعیین درصد مصوب سال ۸۹، قانون برقراری مستمری برای کسانی که به منطقه های جنگی مراجعت می کنند  و با مواد منفجره در مناطق عملیاتی شهید یا جانباز می‌شوند، قانون شناسایی و حمایت از مصدومان شیمیایی مصوب سال ۸۹، ماده ۱۵ قانون آمران به معروف و ناهیان از منکر ، قانون حمایت از افرادی که توسط گروهک های ضد انقلاب کشته، اسیر یا مجروح می شوند و… قوانینی است که برای احراز ایثارگری وجود دارد که بعضا دارای ابهام ویا با هم تناقض دارند.

معاون مددکاری و مشارکت‌های مردمی و سرپرست معاونت توسعه مدیریت، منابع و برنامه‌ریزی گفت: حدود ۱۳ سال بعد از جنگ، در سال ۸۰ آمار شهدا ۲۱۷۸۳۷ نفر و جانبازان ۱۳۹۷۹۰ نفر بوده است. در سال ۹۰، آمار شهدا ۲۲۱۹۷۷ نفر و جانبازان ۵۳۵۱۱۳ نفر بوده است. در سال ۱۴۰۰ آمار شهدا ۲۲۸۴۵۱ نفر و آمار جانبازان ۶۰۱۳۳۰ نفر بود. این آمار تا روز گذشته ۲۲۸۹۶۴ نفر شهدا و جانبازان ۶۴۴ هزار نفر بوده است. اگر سال ۸۰ تا امروز بخواهیم درصد مشخص کنیم از سال ۸۰ تا امروز ۱۱ هزار نفر به شهدا معادل ۵ درصد و به جانبازان ۵۰۴ هزار و ۲۱۰ نفر معادل ۴۶۰ درصد اضافه شده است.

وی افزود: ما برای این گروه حق هایی مسلم ایجاد کرده ایم که نتوانسته ایم به درستی ادا کنیم. در بحث احراز یک دستگاه مسئول احراز و  دیگری مسئول تطبیق شده است. به طور مثال وزارت بهداشت را مسئول احراز شهدای سلامت و بنیاد شهید را مسئول اجرا کرده ایم. در هیچ  اصول مدیریتی وحود ندارد که یکی احراز کند و دیگری ارائه خدمات دهد.

پاکدل گفت: ۹۶ درصد بودجه بنیاد شهید، ستاره دار و اجتناب ناپذیر است به این معنا که مربوط به حقوق یا درمان است و تنها ۴ درصد بودجه در اختیارمان است که کارهای فرهنگی، ستادی و سایر خدمات را انجام دهیم. در حال حاضر چالش ها را نوشته ایم و نهایتا به این نتیجه رسیدیم که قوانین باید اصلاح شود. این اتفاق رخ داد و مقرر شد با تنفیذ برنامه ششم در برنامه هفتم، ظرف یک سال قوانین اصلاح شود.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا