آغاز عرضه ارز پتروشیمی‌ها در سامانه ارز تجاری از هفته آینده

سخنگوی مرکز مبادله گفت: از ابتدای هفته آینده، به‌صورت هماهنگ شرکت‌های حوزه پتروشیمی ارز خود را در سامانه ارز تجاری مرکز مبادله عرضه خواهند کرد.

به گزارش ایسنا، اصغر بالسینی – سخنگوی مرکز مبادله ارز و طلای ایران در یک برنامه تلویزیونی گفت: امروز (۹ دی ماه ۱۴۰۳) یک جلسه میان شرکت‌های بزرگ پتروشیمی به عنوان عرضه کنندگان عمده ارز در کشور با رئیس کل بانک مرکزی برگزار شد که در این جلسه مقرر شد، در روزهای آینده عرضه ارز شرکت‌های پتروشیمی به عنوان بزرگ‌ترین عرضه کنندگان ارز در کشور در سامانه نیما افزایش یافته و همچنین از ابتدای هفته آینده، به صورت هماهنگ شرکت‌های حوزه پتروشیمی ارز خود را در سامانه ارز تجاری مرکز مبادله عرضه خواهند کرد.

وی افزود: سامانه ارز تجاری مرکز مبادله، اولین بازار رسمی ارز حواله در کشور است که به هر میزان عمق این بازار بیشتر شود، نوسانات در بازرهای غیر رسمی نیز کنترل خواهد شد.

سخنگوی مرکز مبادله خاطرنشان کرد: شرکت‌های پتروشیمی در سال گذشته ۸.۳ میلیارد دلار عرضه ارزی انجام دادند که در سال جاری به ۹.۳ میلیارد دلار رسیده که حاکی از افزایش ۱۲ درصدی عرضه از سوی این شرکت‌ها است و افزایش ارز از سوی این شرکت‌ها در ماه‌های آینده نیز افزایش پیدا می‌کند. این موضوع کمک خواهد کرد که عرضه به بازار ارز تجاری به عنوان یک بازار شفاف و کارآمد افزایش یافته و به هر میزانی که عمق بخشی به این بازار بیشتر شود، بی شک نوسانات ارزی در بازرهای غیر رسمی ارز کاهش یافته و مدیریت ارزی نیز کارآمدتر خواهد شد.  

بالسینی درباره تاثیر این تصمیم بر نواسانات بازار آزاد گفت: از امروز روند کاهشی نوسانات بازار غیر رسمی ارز آغاز شده است. زمانی که یک بازار رسمی که در آن معاملات به صورت عرضه و تقاضا صورت می‌گیرد و عرضه کنندگان عمده ارز کشور در آن شرکت کرده، کشف قیمت ارز در آن بازار رقم می‌خورد و عمق آن بیشتر می‌شود، بی شک به کاهش نوسانات ارزی کمک خواهد کرد.

وی تصریح کرد: شرکت‌های پتروشیمی، بزرگ‌ترین عرضه کنندگان ارز در کشور هستند و تا امروز ارز خود را در سامانه نیما عرضه می‌کردند و از هفته آینده ارز خود را در بازار ارز تجاری عرضه می‌کنند که این موضوع کمک می‌کند که نوسانات به شکل جدی کاهش پیدا کند.

سخنگوی مرکز مبادله تاکید کرد: نرخ‌های بازار غیر رسمی، نرخ‌های رسمی و قابل اتکا نیست. آنچه در بازار ارز تجاری صورت می‌گیرد، یک بازار واقعی بوده که نرخ آن رسمی است و قطعا کمک خواهد کرد که سیگنال واقعی به اقتصاد کشور از طریق این بازار صورت بگیرد.

بالسینی در پایان خاطرنشان کرد: همچنین در جلسه امروز، مقرر شد که از طریق مرکز مبادله ایران، تامین ارزی شرکت‌های پتروشیمی، به شکل مطلوب‌تری نسبت به گذشته انجام شود؛ چراکه در حال حاضر نزدیک به ۱.۶ میلیارد دلار پروژه از طرق شرکت‌های مختلف در مرکز مبادله عرضه شده که با تامین ارزی آن می‌تواند به عرضه پایدارتر ارز در اقتصاد ملی کمک کرد.

گفتنی است؛ محمدرضا فرزین – رئیس کل بانک مرکزی در جلسه امروز خاطر نشان کرد: همه فعالان اقتصادی کشور با پیش‌بینی پذیر شدن نرخ ارز در بازار ارز تجاری که کشف نرخ در آن بر مبنای عرضه و تقاضا و توافق خواهد بود منتفع خواهند شد.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا