کسی که می‌جنگد یک جایی در مغز او مشکل دارد

آفتاب‌‌نیوز :

مسعود پزشکیان در جریان سفر به تاجیکستان با حضور در دانشگاه دولتی پزشکی این کشور، در جمع دانشجویان و اساتید این دانشگاه، بیان کرد: باید تلاش کنیم اگر مردم مریض شدند سریع بهبود یافته و عارضه پیدا نکنند. بنده یک پزشک و یک جراح قلب هستم. می‌توانستم به بیمارستان رفته و عمل انجام داده و سپس به خانه برگردم. اما من فکر می‌کنم سلامت با عمل درست نمی‌شود. ما در کشور خود دغدغه سلامت مردم خود را داریم. کسانی بیشتر مریض می‌شوند که فقیرتر و بی سوادتر هستند. یتیم یا سرپرست خانوار هستند. در مناطق دور افتاده هستند. این افراد مریض که می‌شوند بیشتر فوت می‌کنند.

وی در ادامه اظهار کرد: در اورژانس وقتی مریض می‌آید پزشک فردی را که خطر تهدیدش می‌کند می‌بیند؛ چراکه اگر زود به او رسیدگی نشود می‌میرد. باید کسی که خطر او را تهدید می‌کند ببینیم. در سلامت باید کسانی را ببینیم که خطر آنان را تهدید می‌کند. خطر فقرا و یتیم‌ها و بی‌سواد‌ها را تهدید می‌کند. ما به عنوان مسئولان سلامت باید آنان را ببینیم تا خطر آنان را نابود نکند. این نگاه من را وادار کرد تا مسئولیت بپذیرم. باید کسانی را ببینیم که معمولا نمی‌بینند. آدمی که پول و علم و خانواده دارد زود به جایی که باید می‌رسد. ما به عنوان مسئولان سلامت باید افرادی که در خطر هستند را ببینیم.

رئیس جمهور در ادامه تصریح کرد: به عنوان سیاستگذار در کشور در حال تلاش هستیم تا بستری را فراهم کنیم تا افرادی که در خطر هستند نجات پیدا کنند. این مسئولیت اجتماعی پزشکان سلامت است. رسالت شما بزرگ است. اگر این نگاه را داشته باشیم که عوامل تاثیرگذار در سلامت را ببینیم می‌توانیم از فجایع جلوگیری کنیم. از ریشه باید مشکل را حل کنیم. هیچ هدفی جز سلامتی برای مردم خود و مردمان کل هستی نداریم. ما به نگاه کینه و دشمنی به کسی نگاه نمی‌کنیم. ما پزشکان به دنبال سلامت هستیم. می‌خواهیم مردم سالم زندگی کند. از هر جنگ و خشونتی متنفر هستیم. کسی که می‌جنگد یک جایی در مغز او مشکل دارد وگرنه انسان با انسان نمی‌جنگد. انسان به حقوق دیگران تجاوز نمی‌کند. وقتی تجاوز می‌کند مشکل ذهنی و منتالی دارد. اگر به عنوان پزشک به سلامت مردم نگاه کنیم مشکلی پیش نمی‌آید.

وی در ادامه تاکید کرد: به جای اینکه برای مردم و دیگران دام پهن کنیم باید پناهگاه مردم شویم. پزشک پناهگاه مردم است. ما آماده‌ایم ارتباطات علمی در حوزه سلامت، دارو، پزشکی و دندانپزشکی را با کشور تاجیکستان عمیق‌تر کرده و رفت و آمد خود را بیشتر کنیم. با صمیمت برای سلامت در کشور خود و کشور شما و مردم منطقه قدم بر می‌داریم. از لطف شما متشکرم. آرزوی توفیق دارم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا