کاهش نگرانکننده سطح «دریاچه مهارلو»/ساخت یک ماده ابررسانا با ویژگیهای غیر متعارف
حوزه علم و دانشگاه امروز ۳۰ دی شاهد اخبار گوناگونی بود که این گزارش به اختصار به آنها پرداخته است.
به گزارش ایسنا، اخبار جالب امروز سرویس علمی و دانشگاهی به اختصار در این گزارش آورده شدهاند. برای مطالعه نسخه کامل خبر کافی است بر روی تیتر آبیرنگ آن کلیک کنید.
تاثیر مشاوران علمی «ترامپ» بر دومین دوره ریاست جمهوری او
«دونالد ترامپ» به سرعت افراد مورد اعتماد خود را با تمرکز بر هوش مصنوعی انتخاب کرد، اما توصیههای احتمالی این افراد برای بقیه علوم همچنان نامشخص است.
ضرورت توانمندسازی زنان روستا در حفاظت از منابع طبیعی
زندگی روستایی و ارتباط مستقیم با طبیعت، نقش مهمی در شکلدهی به معیشت و فرهنگ بسیاری از جوامع ایفا میکند؛ اما چگونه میتوان مشارکت این جوامع، بهویژه زنان را در مدیریت منابع طبیعی بهبود بخشید؟
روزهای سخت دانشگاههای کانادا به دلیل مشکلات مالی
بحران نقدینگی ناشی از قطع مجوز دانشجویان بینالمللی در دانشگاههای کانادا موجب شده تا آنها برای مقابله با این معضل، به اخراج کارکنان، توقف استخدام و کاهش خدمات متوسل شوند.
گام عربستان برای توسعه تحقیقات در سطح بینالمللی/ رشد بیسابقه تعداد مقالات
آمار منتشر شده از وزارت علوم عربستان نشان از افزایش قابل توجه تعداد مقالات در این کشور دارد.
روند کاهشی و نگرانکننده سطح «دریاچه مهارلو»
دریاچههای ایران در دهههای اخیر با مشکلات جدی روبهرو شدهاند و طبق بررسیها، اکنون دریاچه مهارلو به عنوان یکی از منابع طبیعی مهم کشور، بهواسطه تغییرات محیطی و انسانی با کاهش قابلتوجه سطح خود مواجه شده است. این مسئله، پژوهشگران را بر آن داشت تا با بررسی دقیق این تغییرات، عوامل تأثیرگذار را شناسایی و راهکارهایی را برای مقابله با این بحران ارائه کنند.
افزایش ۳۰ درصدی ظرفیت ابرخازنها با یک نانوماده کربنی
روشی ساده برای سنتز نوعی ماده کربنی متخلخل ارائه شده که استفاده از آنها در ابرخازنها موجب افزایش ۳۰ درصدی ظرفیت میشود.
طهرانچی: پژوهشگاه مرکزی دانشگاه آزاد به دنبال کار اکتشافیِ فاخر درخور خیزش جدید علمی کشور است
رئیس دانشگاه آزاد در مراسم افتتاح پژوهشگاه مرکزی دانشگاه آزاد خطاب به کارکنان این پژوهشگاه گفت: شما باید کار فاخر اکتشافی انجام دهید. ما در پژوهشگاه مرکزی به دنبال یک کار بزرگ در خور خیزش جدید علمی که پیشروانه و اکتشافی فاخر باشد، هستیم.
نقشهای برای مقابله با سیلابهای شهری
مخاطرات طبیعی مانند سیلابها، همواره تهدیدی جدی برای شهرها به شمار میروند و لزوم برنامهریزی برای کاهش اثرات آنها امری ضروری است. پژوهشی جدید به بررسی این مسئله و ارائه راهحلهایی برای مدیریت این بحرانهای شهری پرداخته است.
نمای تمام رنگی و ۴K در شب با دوربین تک چشمی جدید
یک دوربین تکچشمی دید در شب جدید قادر است مناظر را در تاریکی شب به صورت تمام رنگی و با وضوح ۴K نشان دهد.
نانوذرات، پارکینسون را در موشها معکوس کردند
بیماری پارکینسون میلیونها نفر را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار میدهد و بعد از آلزایمر در میان اختلالات مغزی در رتبه دوم قرار میگیرد و اکنون ممکن است به یک درمان جدید برای آن دست یافته باشیم.
عینک هوشمند جدیدی برای بازیابی بینایی با الهام از چشم مگسها
در حالی که مگسها و اکثر حشرات دیگر دارای چشمهای مرکب هستند، یک عینک هوشمند جدید به نام SolidddVision دارای لنزهای ترکیبی است که میتواند بینایی افراد کمبینا را بهبود ببخشد.
خاطره فرود روی ابریترین قمر منظومه شمسی
عکس روز ناسا، خاطره فرود آمدن کاوشگر آژانس فضایی اروپا را روی قمر «تایتان» زنده کرده است.
زمین، ماه را به دنیا آورده است!
پژوهشگران آلمانی در یک بررسی جدید مدعی شدهاند که ماه احتمالا بیشتر از مواد گوشته زمین تشکیل شده است و کمکهای بیرونی نقش بسیار کمی در این میان داشتهاند.
تهدید پروژه هیدروژن تجدیدپذیر برای بزرگترین تلسکوپ جهان
ستارهشناسان هشدار دادهاند که ارزشمندترین مکان رصد آسمان در جهان به دلیل یک پروژه برنامهریزیشده برای تولید انرژیهای تجدیدپذیر با خطر کور شدن توسط آلودگی نوری روبهرو است.
مدیرکل دفتر سیاستگذاری و برنامهریزی فرهنگی و اجتماعی منصوب شد
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در حکمی دکتر ابوالفضل مرشدی را به سمت مدیرکل دفتر سیاستگذاری و برنامهریزی فرهنگی و اجتماعی منصوب کرد.
مونتاژ آیفون در چین توسط رباتهای انساننما انجام میشود
رباتهای انساننما در چین چندین ماه است در حال آموزش دیدن هستند و قرار است به کاهش استرس و فشار کارگران انسانی کمک کنند.
حدود ۸۸ درصد مخاطبان نمایشگاه کار فارغالتحصیلان کارشناسی و ارشد هستند
دبیر علمی هفتمین نمایشگاه کار ایران با بیان اینکه حدود ۸۸ درصد مخاطبان نمایشگاه کار فارغالتحصیلان کارشناسی و ارشد هستند، گفت: حدود ۵۵ درصد متقاضیان شغل از این نمایشگاه خانمها هستند.
تشخیص زودهنگام سرطان پستان با هوش مصنوعی
عضو هیئتعلمی دانشگاه علم و فرهنگ، روشی نوین را برای تشخیص زودهنگام سرطان پستان با استفاده از هوش مصنوعی ارائه کرد. این روش با ترکیب الگوریتمهای الهام گرفته از رفتار گرگهای خاکستری و کرمهای شبتاب، دقت تشخیص را در تصاویر حرارتی افزایش میدهد.
یک ماده ابررسانا با ویژگیهای غیر متعارف ساخته شد
پژوهشگران ژاپنی از ساخت یک ماده جدید ابررسانا خبر دادهاند که ویژگیهای غیر متعارفی دارد.
برنامه اجرایی همکاریهای علمی ایران و عراق امضا شد
با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری کشورمان و وزیر آموزش عالی و تحقیقات علمی عراق، برنامه اجرایی همکاریهای علمی دو کشور امضا شد.
حمایت از نقشآفرینی صندوقهای پژوهش و فناوری در توسعه هوش مصنوعی
معاون علمی رئیسجمهور با اشاره به عزم جدی معاونت علمی در حمایت و تقویت شفافیت فرآیندها و نقشآفرینی صندوقهای پژوهش و فناوری در توسعه اقتصاد دانشبنیان، بر اهمیت این صندوقها در توسعه زیستبوم فناوریهای مرز دانش و راهبردی از جمله فناوری هوش مصنوعی نیز تأکید کرد.
رقص صدها میلیون ستاره در نزدیکترین همسایه کهکشانی ما
پانورامای منتشر شده از «کهکشان آندرومدا»، صدها میلیون ستاره را به نمایش میگذارد و سرنخهای جدیدی را درباره تاریخ تکامل آندرومدا ارائه میدهد.
معکوس کردن آسیب ناشی از حمله قلبی با فعال کردن یک ژن خفته
حملات قلبی نه تنها هنگام وقوع، بلکه به دلیل آسیب طولانی مدت پس از آن خطرناک هستند. اکنون دانشمندان ژن خفتهای را کشف کردهاند که میتواند دوباره فعال شود تا بافت قلب را بازسازی کند و از پیشرفت آن به نارسایی قلبی جلوگیری کند.
چاپ ۳بُعدی یک باتری با استفاده از ۲ نوع قارچ
محققان سوئیسی ادعا میکنند که یک باتری زنده کاربردی ابداع کردهاند که از ترکیب دو نوع قارچ ساخته شده است.
روشی که زبالهها را به پلاستیکهای کارآمد تبدیل میکند
شیمیدانان آمریکایی با ویرایش پلیمرهای موجود در پلاستیکهای دور ریختهشده، راهی را برای تولید درشتمولکولهای جدید با ویژگیهای ارزشمندتر از مواد اولیه پیدا کردهاند.
انتهای پیام