کشت زعفران در شرایط کم‌آبی

کمبود آب هیچ تأثیری بر فرآوری زعفران ندارد. به نقل از دانشجو، علی حسینی، یکی از اعضای شورای ملی زعفران در صحبت‌های خود اظهار داشت که ایران تنها یک‌سوم ظرفیت و پتانسیل خود را در تولید زعفران به بهره‌برداری می‌رساند. بر اساس آمار، سالانه بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ تن زعفران در کشور تولید می‌شود، در حالی که با ۱۲۰ هزارهکتار سطح زیرکشت، باید بیش از هزارتن زعفران تولید کنیم. برای رسیدن به این سطح، هزینه‌های کارگری، نهاده‌ها و منابع آبی صرف می‌شود، اما متاسفانه به دلیل ضعف‌های آموزشی، تولیدات ما کمتر از این مقدار است.

حسینی بر لزوم ارتقاء عملکرد در هر واحد سطح تأکید کرد و گفت: زعفران محصولی است که نیاز آبی چندانی ندارد و نمی‌توان گفت در زمان خشکسالی، تولید زعفران به صفر می‌رسد؛ هرچند که این وضعیت تأثیراتی بر درآمد کشاورزان خواهد گذاشت. بنابراین، لازم است که تولید زعفران به لحاظ اقتصادی قابل توجیه باشد. این مقام مسئول همچنین به تعیین حداقل قیمت هر کیلو زعفران در بازه ۸۰ تا ۹۰ میلیون تومان و حداکثر در ۹۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان اشاره کرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا